Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 4 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Waterdruk & hardheid

Waterhardheid

Zachter water
Het grondwater in (Zuid) Limburg bevat van nature veel kalk. Bij verhitting kan hard water kalkafzetting op de verwarmingselementen veroorzaken. Daardoor is er meer energie nodig. Ook kan hard water leiden tot kalkaanslag op sanitair, tegels en glasservies. Op verzoek van onze klanten hebben we daarom geïnvesteerd in het zachter maken van het drinkwater. In een viertal onthardingsfabrieken halen we een deel van de kalk uit het drinkwater. Het resultaat is dat in heel Limburg nu zachter drinkwater uit de kraan komt.

Minder afzetting van kalk
Ook zacht water bevat kalk, alleen in een veel kleinere hoeveelheid. Kalkafzetting wordt naast de hoeveelheid kalk ook bepaald door enkele andere stoffen in het water. De samenstelling van het drinkwater kan lokaal/regionaal verschillen. Heeft u ondanks de ontharding toch nog last van kalkafzetting, lees dan hier enkele tips om dat tegen te gaan.

Wat is de hardheid van mijn water?
De samenstelling, en dus ook de hardheid van het drinkwater kan regionaal en lokaal verschillen. Met behulp van uw postcode en huisnummer kunt u onder aan deze pagina de hardheid van uw drinkwater opzoeken. Die is uitgedrukt in graden Duits (ºdH). 1 mmol/liter is 5,62 ºdH. Klik hier voor een omrekentabel naar verschillende eenheden waterhardheid.

Waterdruk

Waterdruk is de druk die op het water in de waterleiding staat. U merkt dat aan de hoeveelheid water die uit de kraan komt als u hem helemaal openzet. WML regelt die druk automatisch met elektrische pompen.

Hoge waterdruk
De druk op de watermeter moet minimaal 1,5 bar oftewel 150 kPa zijn. Daarmee kan het water door alle leidingen in huis gepompt worden. Door het heuvellandschap van Limburg kan de druk op de leidingen in uw huis boven de 1,5 bar uitkomen. Dat is niet erg. Als de waterdruk boven de 4 bar uitkomt, is het verstandig deze te stabiliseren met een drukregelaar (reduceerventiel). U kunt hier bij een installateur om vragen. 

Lage waterdruk
Als er onvoldoende waterdruk is, komt er weinig water uit de kraan. Vaak zit het probleem bij de kraan zelf. Het zeefje in de kraan is dan verstopt. Het schoonmaken van het zeefje met azijn, is vaak al voldoende. Heeft u te weinig waterdruk op al uw kranen, controleer dan of de hoofdkraan helemaal openstaat. Is de waterdruk daarna nog laag, neem dan contact met ons op.

Heeft u voor uw bedrijfsvoering informatie nodig over de waterdruk in uw gebied? Of heeft u voor uw hoogbouw drukverhoging nodig? Neem contact met ons op.



Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.