Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Verstandig omgaan met drinkwater extra belangrijk tijdens hitte

Volgende week wordt het in Limburg tropisch warm. De meeste mensen weten inmiddels prima wat dan belangrijk is. Genoeg water drinken bijvoorbeeld. Maar ga ook op andere manieren verstandig en zuinig met het drinkwater om.

Op warme dagen stijgt de vraag naar water. We merken dat vooral ’s avonds, zo tussen 18:00 en 22:00 uur. Dan gaan veel mensen tegelijkertijd water gebruiken, ook om bijvoorbeeld badjes te vullen of de tuin te sproeien. 

WML kan die extra watervraag aan, maar de capaciteit van het leidingnet is niet onbeperkt. Als iedereen het watergebruik gedurende de dag meer spreidt, is er een kleinere kans op een lagere druk in de waterleiding of op kraanwater met een bruinige kleur. Beide zaken kunnen namelijk ontstaan bij een explosieve vraag naar water in de ‘piekuren’. Verstandig én zuinig gebruik van het water zorgt er dus voor dat er genoeg en lekker water beschikbaar blijft voor wat juist nu belangrijk is: voldoende drinken.  

Bekijk hier meer tips.

Drinkwater en 'ander water'
WML geeft informatie en tips over het drinkwater dat bij u thuis uit de kraan komt. Droogte en hitte hebben natuurlijk ook invloed op andere ‘soorten water’. Denk aan grondwater, water in beken en sloten en zwemwater. Op de speciale pagina van de de website onswater.nl kunt u zien wie wat doet ten aanzien van water in Limburg.

Reacties (2)

Ton | 17-07-2022
Beste, Er word aan de mensen gevraagt om bewust om te gaan met drink, waarom doet een voetbalvereniging midden in de nacht hun velden besproeien. Dit staast niet haaks tegen het geen wat wml vraagt aan de burger. Is dit dan wel toegestaan en is dit iets wat wml goed keurt, en dit ook bij de burgers bekend maakt dat zij wel overtollig water mogen gebruiken, en wij onze planten en douchen moeten beperken.
WML | 18-07-2022
Geachte, zolang de levering aan huishoudens niet in gevaar komt, kan WML sproeien en beregenen niet verbieden. Wat wij doen is medewerking vragen om niet allemaal tegelijk water af te nemen in de piekperiode, dus tussen 18:00 en 22:00 uur. Wat dat betreft leeft de voetbalvereniging het verzoek keurig na. Laat onverlet dat de vereniging zichzelf af zou mogen vragen of het wel verstandig is om daar drinkwater voor te gebruiken.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.