Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 57 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Hitte en water: gebruik wat je nodig hebt maar verspil het niet

Het begint al bijna te wennen. Alwéér hitte. De meeste mensen weten inmiddels prima wat dan belangrijk is. Genoeg water drinken bijvoorbeeld. Maar ga ook op andere manieren zo verstandig en zuinig mogelijk met het drinkwater om.  

Op warme dagen stijgt de vraag naar water. We merken dat vooral ’s avonds, zo tussen 18:00 en 22:00 uur. Dan gaan veel mensen tegelijkertijd water gebruiken, ook om bijvoorbeeld badjes te vullen of de tuin te sproeien. WML kan die extra watervraag aan, maar de capaciteit van het leidingnet is niet onbeperkt. Als iedereen het watergebruik gedurende de dag meer spreidt, is er een kleinere kans op een lagere druk in de waterleiding of op kraanwater met een bruinige kleur. Beide zaken kunnen namelijk ontstaan bij een explosieve vraag naar water in de ‘piekuren’. Verstandig én zuinig gebruik van het water zorgt er dus voor dat er genoeg en lekker water beschikbaar blijft voor wat juist nu belangrijk is: voldoende drinken.  

Bekijk hier meer tips.

Drinkwater en 'ander water'
WML geeft informatie en tips over het drinkwater dat bij u thuis uit de kraan komt. Droogte en hitte hebben natuurlijk ook invloed op andere ‘soorten water’. Denk aan grondwater, water in beken en sloten en zwemwater. Op de speciale pagina van de de website onswater.nl  kunt u per provincie zien voor welke informatie u waar terechtkunt.

Reacties (2)

John van Schyndel | 25-07-2019
Geachte dames en of heren, Hierbij de vraag of de boeren momenteel het kostbaar drinkwater mogen gebruiken om hun landerijen te besproeien. U roept op tot zuinig gebruik en van de andere kant wordt het drinkwater nu nutteloos bij een temperatuur van 38 graden Celsius gesproeid, immers voor het de grond raakt is het al verdampt. Een verder gevolg is dat de omgeving kampt met een veel te lage waterdruk. Waar gebeurt het allemaal: Op de landerijen rondom Heerstraat 1, IJzeren – Valkenburg aan de Geul Gaarne wil ik uwerzijds de regels/wetgeving omtrent het besproeien van landerijen middels drinkwater van u vernemen en of een landbouwer hiervoor vergunning plichtig is. Bij voorbaat dank, Met vriendelijke groet, John van Schyndel
Azad | 15-07-2023
Ik kan mijn account niet aanmaken

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.