Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 75 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Hitte: voldoende water drinken extra belangrijk

De komende dagen is het voor Nederlandse begrippen behoorlijk warm. Het is dan extra belangrijk om voldoende te drinken.

Een volwassene heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter per dag aan vocht nodig. Gaat u van huis, neem dan een hervulbaar flesje kraanwater mee. Opnieuw vullen kan ook aan onze WML Watertaps.

Door hitte kan het leidingwater warmer zijn dan gewend. WML kan de temperatuur van het leidingwater niet reguleren. Drinkt u liever gekoeld water? Bewaar dan een hervulbare fles met kraanwater in uw koelkast. Gekoeld kraanwater blijft enkele dagen vers. Spoel de fles regelmatig schoon of laat hem meedraaien in de vaatwasser.

Op warme dagen stijgt de vraag naar water. We merken dat vooral ’s avonds, zo tussen 18:00 en 22:00 uur. Dan gaan veel mensen tegelijkertijd water gebruiken om bijvoorbeeld badjes te vullen, te douchen of de tuin te sproeien. WML kan die extra watervraag aan, maar de capaciteit van het leidingnet is niet onbeperkt. Als iedereen het watergebruik gedurende de dag meer verspreidt, is er een kleinere kans op een mogelijk lagere druk in de waterleiding of op kraanwater met een bruinige kleur. Beide zaken kunnen namelijk het gevolg zijn van een explosieve vraag naar water in de ‘piekuren’.

Bekijk hier meer tips.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.