Website momenteel te druk

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 3 storingen. Op 73 plekken zijn er werkzaamheden
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.
Lees voor

Alle seinen staan op groen voor windturbines bij Ospel

De vergunningen zijn definitief, de financiering is geregeld en de bouw is aanbesteed. Het werk kan beginnen! Dat was afgelopen week kort en krachtig de boodschap van de initiatiefnemers voor ‘Windpark Ospeldijk’: de coöperatie Zuidenwind en WML.

Het werk begint na de zomer met het leggen van de eerste kabels. In het najaar volgen onder meer de funderingen, waarna begin 2021 de bouw van de vier turbines (met een masthoogte van 135 meter). Als alles meezit draaien de rotorbladen van ruim 70 meter over een jaar hun eerste rondjes.

60% van WML’s elektriciteit
In totaal verrijzen er vier turbines in Ospeldijk (gemeente Nederweert), vlakbij het drinkwaterpompstation van WML in Ospel. Twee van die turbines zijn van WML. De andere zijn van een coöperatie waarin omwonenden en grondeigenaren deelnemen. Voor de plaatsing van de turbines wordt zoveel mogelijk samengewerkt met ondernemers uit de regio, 

Als die molens eenmaal draaien zijn ze goed voor ongeveer 60% van de totale elektriciteitsbehoefte voor de productie en distributie van drinkwater in heel Limburg.

Lees hier het artikel in De Limburger over de plaatsing van de turbines.

Een toost (op 1,5 meter) met Limburgs drinkwater door de 'windpartners'.

Op de foto: een toost (op 1,5 meter) met Limburgs drinkwater door de 'windpartners'.

Reageren

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.