Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 46 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Begeleiding bij schulden

Het bespreken van betalingsproblemen is vaak lastig. WML vindt het belangrijk dat het water voor klanten betaalbaar is. Toch kan het gebeuren dat u niet kunt betalen. WML werkt samen met gemeentes om u hierbij te helpen. 

Ons incassobeleid richt zich op het voorkomen van waterafsluiting. Kunt u niet op tijd betalen? Dan vragen wij u contact met ons op te nemen. Wij kijken samen naar een oplossing. Helpt deze oplossing niet? Dan vragen wij u contact op te nemen met uw gemeente voor Schuldhulpverlening. Bij Schuldhulpverlening krijgt u begeleiding bij uw geldzaken. Door op tijd aandacht te geven aan uw geldzaken, voorkomt u dat uw schulden toenemen.  

Samenwerking met gemeentes om hogere schulden te voorkomen

Per 1 januari 2021 is de nieuwe Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening in werking getreden. Dit betekent dat wij verplicht zijn betalingsachterstanden door te geven aan de gemeente. Een betalingsachterstand is een schuld tussen de 30 en 100 dagen oud. Gemeentes ontvangen ook van andere partijen informatie over betalingsachterstanden van klanten. De gemeente onderneemt actie om hulp te bieden. Dit met als doel grotere betalingsproblemen te voorkomen.

WML heeft een sociaal maatschappelijke rol. Dit betekent dat wij onze klanten willen helpen. Daarom vinden wij het ook belangrijk u verder te helpen met uw geldzaken. Heeft u vragen of bezwaar over het doorgeven van informatie aan de gemeente, neem dan contact met ons op.

Betalingsmogelijkheden Incassoprocedure

Niet gevonden wat u zoekt of liever persoonlijk contact?

Contactmogelijkheden

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiƫle waterzaken regelen.