Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 46 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Alles over WOZ

►    Wat is een WOZ-object?

WOZ-objecten zijn alle onroerende zaken zoals beschreven in artikel 16 van de wet WOZ. Een voorbeeld hiervan is een woning met tuin en garage die door één eigenaar/bewoner wordt gebruikt.

Wet waardering onroerende zaken

►    WOZ-objecten doorgeven

Het is mogelijk dat uw wateraansluiting water levert aan meerdere WOZ-objecten. Dit heeft invloed op de hoeveelheid belasting die u betaalt. Het is mogelijk om vrijgesteld te worden van BoL boven het waterverbruik van 300 m³ per WOZ-object. Via onderstaande BoL-verklaring geeft u aan hoeveel WOZ-objecten u heeft.

BoL-verklaring

►    Waarom moet ik het aantal WOZ-objecten doorgeven?

Wanneer u in de toekomst een naheffing wilt voorkomen is het noodzakelijk dat u het juiste aantal WOZ-objecten doorgeeft.

►    Waarom ben ik aangemerkt als één WOZ?

WML heeft onderzoek verricht in de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) van de gemeente. Naar aanleiding van het onderzoek is vastgesteld dat uw wateraansluiting één WOZ-object voorziet van drinkwater. Dit houdt in dat WML ervan uitgaat dat u één WOZ-beschikking voor dit adres ontvangt van de BsGW.

►    Waarom staat mijn aansluiting genoteerd als een Particuliere Installatie voor Centrale Water Voorziening (PICWV) -aansluiting?

Volgens de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) is het niet duidelijk vast te stellen dat uw wateraansluiting water levert aan één WOZ-object. Hierdoor kan het zijn dat u meerdere WOZ-beschikkingen heeft ontvangen van de BsGW. Als dit het geval is, dan heeft dit invloed op de hoeveelheid BoL. Daarom is het van belang dat u ons een BoL-verklaring stuurt zodat wij de juiste berekening opmaken.

Niet gevonden wat u zoekt of liever persoonlijk contact?

Contactmogelijkheden

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.