Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 51 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Waterkwaliteit

►    Wat houdt kookadvies in?

Als gevolg van werkzaamheden kan het voorkomen dat uw drinkwater tijdelijk niet voldoet aan de hoge kwaliteitseisen. Op dat moment is er mogelijk een kookadvies van kracht. U kunt het water uit de kraan voor consumptie niet direct gebruiken. Eerst moet u het water dan drie minuten doorkoken.

Kookadvies

►    Wat is de hardheid van mijn water?

De samenstelling en dus ook de waterhardheid van het drinkwater kan regionaal en lokaal verschillen. De waterhardheid is uitgedrukt in graden Duits (ºdH), 1 mmol/liter is 5,62 ºdH. Met behulp van uw postcode en huisnummer zoekt u zelf de hardheid van uw drinkwater op. 

Controleer uw waterhardheid

►    Kalkafzetting

Ook zacht water bevat kalk, alleen in een veel kleinere hoeveelheid. Kalkafzetting wordt naast de hoeveelheid kalk ook bepaald door enkele andere stoffen in het water. De samenstelling van het drinkwater kan lokaal/regionaal verschillen. In een viertal onthardingsfabrieken halen we een deel van de kalk uit het drinkwater. Het resultaat is dat in heel Limburg nu zachter drinkwater uit de kraan komt. Hieronder vindt u een aantal antikalk tips.

Antikalk tips

►    Waterontharder

Een waterontharder is een stof of een apparaat waarmee de hardheid van water verminderd kan worden. De waterontharder wordt altijd na de watermeter geplaatst. Dit kan in de meterkast, waterput, bijkeuken, garage of bijvoorbeeld trapkast zijn. De verantwoordelijkheid en dienstverlening van WML gaat tot en met de watermeter. Daarna gaat het over op de binneninstallatie. WML brengt hierom geen advies uit over de binneninstallatie of waterontharders. Bij het plaatsen van een waterontharder is het belangrijk rekening te houden met een aantal voorwaarden. Via het drinkwaterbesluit en de drinkwaterwet leest u meer over de wettelijke voorwaarden.

Voorwaarden Drinkwaterbesluit Drinkwaterwet

Niet gevonden wat u zoekt of liever persoonlijk contact? 

Contactmogelijkheden

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.