Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 2 storingen. Op 51 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Overlijden

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. Allereerst condoleren wij u met het verlies van uw dierbare. Wij wensen u veel sterkte toe. Wij adviseren u zo spoedig mogelijk de administratie aan te passen.

►    Welke mogelijkheden heb ik na het overlijden van een naaste?

In het geval van overlijden heeft u drie mogelijkheden:

  • drinkwaterlevering beëindigen;
  • naam op contract aanpassen (als partner);
  • levering tijdelijk laten doorgaan.

Het is ook mogelijk dat het water niet via WML wordt afgerekend. Dan is het doorgeven van het overlijden niet nodig. Controleer vooraf of het water inbegrepen is in de servicekosten van de Vereniging van Eigenaren (VvE) of woningstichting. Voor meer informatie neem contact op met de VvE of woningstichting.

►    Hoe geef ik een overlijden door?

Een overlijden melden kan via telefoon, e-mail en de website. Bij een overlijden komt er veel op u af. WML werkt samen met Closure om de administratieve afwikkeling zo makkelijk mogelijk voor u te maken. Closure is een opzeggingsdienst voor nabestaanden. Bij Closure zegt u alle contracten en abonnementen op een centrale plek op. De melding wordt op een veilige manier gedeeld met de organisatie die u selecteert, dus ook met WML. 

►    Wanneer kan ik het contract beëindigen?

Wanneer de woning is verkocht of verhuurd, kunt u het contract beëindigen. Hiervoor is de eindstand van de watermeter nodig van het leveringsadres en de nieuwe correspondentiegegevens voor de eindafrekening. Beëindigen is mogelijk vanaf het moment van sleuteloverdracht.

Contract beëindigen

►    Hoe kan ik de tenaamstelling aanpassen?

Wanneer u als partner op hetzelfde adres blijft wonen, dan kunt u het contract overnemen. Dit is mogelijk vanaf de datum van overlijden.

Contract overnemen

►    Wat moet ik doen als ik de levering tijdelijk wil laten doorgaan?

Wanneer de woning nog niet verkocht of verhuurd is, kunt u de levering tijdelijk laten doorgaan. Correspondentie en facturen worden dan naar uw adres gestuurd.

Tijdelijk laten doorgaan

Niet gevonden wat u zoekt of liever persoonlijk contact? 

Contactmogelijkheden

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.