Website momenteel te druk.

Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar.
Probeer het over een aantal minuten a.u.b. nogmaals.
Kijk op twitter voor de actuele informatie.
Er zijn 0 storingen. Op 52 plekken zijn er werkzaamheden.
mijnWML is uw persoonlijke online omgeving. Hier bekijkt en beheert u uw gegevens, waterverbruik, termijnbedrag, facturen of geeft u een verhuizing door.

Jaarafrekening

De jaarafrekening is een rekening over het voorafgaande verbruiksjaar. In het verbruiksjaar betaalt u termijnbedragen voor het waterverbruik als voorschot. Aan het eind van dat jaar vragen wij u de watermeterstand door te geven. Op die manier kunnen we precies uitrekenen hoeveel water u heeft verbruikt. Vervolgens berekenen we het verschil tussen verbruikskosten en de betaalde termijnbedragen. Op de jaarafrekening ziet u of u moet bijbetalen of dat u geld terugkrijgt. Aan de hand van uw verbruik stellen wij een nieuw termijnbedrag op.

Uitleg jaarafrekening

Belasting op Leidingwater en Btw

Over drinkwater betaalt u twee soorten belastingen, namelijk Belasting op toegevoegde waarde (Btw) en Belasting op Leidingwater (BoL). Over de BoL betaalt u ook Btw.

  • BoL is een milieubelasting over uw drinkwaterverbruik. Daarmee wil de overheid bereiken dat u zuiniger omgaat met drinkwater. BoL is onderdeel van uw drinkwatertarief/drinkwaterkosten. 
  • De overheid belast de drinkwaterkosten met Btw. Voor leidingwater geldt een btw-tarief van 9%. De Btw die over uw drinkwatertarief geheven wordt, staat apart op de waternota vermeld.

De hoogte van deze belastingen is door de overheid bepaald en moeten door alle waterbedrijven in Nederland toegepast worden. Vanuit de overheid zijn wij verplicht om beide in rekening te brengen. En af te dragen aan de Belastingdienst.

Digitaal of per post

We sturen de jaarafrekening per post of digitaal. Een digitale jaarafrekening ontvangt u op uw e-mailadres en is kosteloos. Een papieren jaarafrekening ontvangt u via de post en hiervoor worden kosten in rekening gebracht. De kosten voor een papieren factuur bedragen € 1,94 inclusief 21% BTW.

Bijlage jaarafrekening

U heeft de jaarafrekening niet in de bijlage ontvangen. Of het lukt niet de bijlage te openen. In de Mail app van Windows 10 worden de pdf-bijlages van e-mailberichten niet altijd getoond. Deze situatie is bekend bij Microsoft. WML heeft hier geen invloed op.

Wij adviseren u een andere methode te gebruiken voor het openen van de bijlage:

  • Maak gebruik van uw mobiele telefoon of tablet
  • Gebruik de webversie van uw e-mail in een browser
  • Gebruik een ander e-mailprogramma op uw pc of laptop
  • Een mijnWML-account aanmaken om uw facturen in te zien en te downloaden
  • Reset de Windows 10 Mail app: Start > Instellingen > Apps > Apps en onderdelen > Klik op: ‘Mail en Agenda’ > Geavanceerde opties > Opnieuw instellen

Niet gevonden wat u zoekt of liever persoonlijk contact?

Contactmogelijkheden

Regel uw zaken zelf via mijnWML

U kunt de meeste zaken rondom uw drinkwateraansluiting zelf online regelen. In mijnWML bekijkt en beheert u bijvoorbeeld uw gegevens, kunt u een verhuizing doorgeven en kunt u de financiële waterzaken regelen.